A porfesték

                                                               Klikk ide a RAL színekért...

 Előzmények ..a porlakk története  (a link a Tigerlakk oldalára visz..)

... Rilsan technológia.......

..... Az eljárás lényege az volt, hogy a színezett műgyanta alapú festék alapot finom porrá őrölték, amit egy speciális tartályban légbefúvókkal lebegtettek. Ebbe a lebegő porfelhőbe „merítették” bele az előzetesen felhevített fémtárgyat, aminek a felületére „ráolvadt” szakszóval térhálósodott a festékpor. Ez volt a RILSAN technológia. Ez volt a porfestés, de voltak problémái...., hiszen a nagyobb tárgyak felforrósítása már nagyon sok energiát igényelt és a festékréteg vastagsága sem volt szabályozható megfelelően.

 

Aztán jött az ELEKTROSZTATIKUS PORFESTÉS másnéven SZINTEREZÉS ...

    Változtattak a technológián; mivel a megfelelően adalékolt porfesték statikusan tölthető, és fémtárgyaknál a statikus töltés-különbség azt eredményezi, hogy a hideg fémre is rátapad a por, mint a megdörzsölt műanyag fésűre az alufóliadarabkák. Szóval először ráfújták a fémre a port, és utána mehetett a kemencébe, ahol térhálósodott a porfesték. 

 

A porfestékek típusai:

 • Tulajdonságok alapján:
  - Csak beltéri felhasználásra
  - Beltéri és kültéri felhasználásra
 • Fényesség szerint:
  - Magas-fényű
  - Selyem-fényű
  - Matt
 • Felület szerint:
  - Sima
  - Dombor
  - Struktúrált
  Ha többet akar tudni a porfestékekről, nézze meg fő beszállítónk honlapját: Porfesték kft. (közelítőleg 1000 féle különböző termék 800.000 kg állandó készlet)

Copyright © 2016. All Rights Reserved. | www.szinterezes.com