A porfesték

                                                               Klikk ide a RAL színekért...

 Elõzmények ..a porlakk története  (a link a Tigerlakk oldalára visz..)

... Rilsan technológia.......

..... Az eljárás lényege az volt, hogy a színezett mûgyanta alapú festék alapot finom porrá õrölték, amit egy speciális tartályban légbefúvókkal lebegtettek. Ebbe a lebegõ porfelhõbe „merítették” bele az elõzetesen felhevített fémtárgyat, aminek a felületére „ráolvadt” szakszóval térhálósodott a festékpor. Ez volt a RILSAN technológia. Ez volt a porfestés, de voltak problémái...., hiszen a nagyobb tárgyak felforrósítása már nagyon sok energiát igényelt és a festékréteg vastagsága sem volt szabályozható megfelelõen.

 

Aztán jött azELEKTROSZTATIKUS PORFESTÉS másnéven SZINTEREZÉS ...

    Változtattak a technológián; mivel a megfelelõen adalékolt porfesték statikusan tölthetõ, és fémtárgyaknál a statikus töltés-különbség azt eredményezi, hogy a hideg fémre is rátapad a por, mint a megdörzsölt mûanyag fésûre az alufóliadarabkák. Szóval elõször ráfújták a fémre a port, és utána mehetett a kemencébe, ahol térhálósodott a porfesték. 

 

A porfestékek típusai:

 • Tulajdonságok alapján:
  - Csak beltéri felhasználásra
  - Beltéri és kültéri felhasználásra
 • Fényesség szerint:
  - Magas-fényû
  - Selyem-fényû
  - Matt
 • Felület szerint:
  - Sima
  - Dombor
  - Struktúrált

  Ha többet akar tudni a porfrestékekrõl, nézze meg fõ beszállítónk honlapját: Porfesték kft. (közelítõleg 1000 féle különbözõ termék 800.000 kg állandó készlet)


Copyright © 2016. All Rights Reserved. | www.szinterezes.com